Höstens första trip te Ståkkholm.

Med sedvanligt besök hos de där som styr Svärje. Jag tar tempen på deras arbetsrum, bokstavligt talat. Jag kollar även luftfuktigheten och koldioxidhalten.

En sak som jag funderat på. När man är på Centralen i Stockholm och de ropar i högtalarna, då säger de typ ‘SJ’s tåg 647 mot Pite’ med ordinarie avgångstid 17:00 står nu lite snett på spår 10.’ … jamen ungefär. Men alltså, vadå tåg 647? Vad kommer sifferbeteckningen ifrån, vad betyder den, och för Vem?

Står det 647 längst fram som på en buss? Näe.

Men det står såklart på biljetten. Näh.

Idag lånade jag en cool kamera på ett ställe. Den var dyrare än en Nikon D3, fast inte lika skarp men lite annorlunda.

En sån där värmekamera, där allt blir lite suddigt och färggrant och juh varmare det är desto rödare blir det. Man kunde fotografera handavtrycket, liksom värmen efter att ha haft handen på bordsskivan. Coolt. Ganska manlig pryl antar jag.

Carl Bildt fick jag inte träffa idag, han hade redan besök, däremot var det en snäll farbror som visade mig ut idag, när jag hade gått lite vilse i finansdepartementet. Han kände jag igen, ska fråga Martina vem han kan ha varit.