Jovisst var smeden klar med mina pryttlar som skulle skruvas ihop till ett pelarstativ. Och visst har jag skruvat ihop det, det tog ett par tre dagar, och inte är det klart heller, men det fungerar. Det som saknas nu är en styrskena som ska förhindra att alltihopa vrider sig runt pelaren. Den ligger lackad och bara väntar på konstruktionsarbete och monteringsarbete.

Jag har inte använt det för att fota något kul än, men jag har fotat själva stativet, finns ett par bilder nedan. Det kanske inte är världens snyggaste konstruktion, men ganska mycket smidigare att hantera i ett trångt garage (studio) än ett skrangligt och spretigt trebensstativ som ständigt måste finjusteras i benhöjd för att få till det rätt. Min gamla flamma, Nikon Formula 2 från tidigt sjuttiotal fick agera statist på dessa bilder.

Idag har jag gjort en blixtvisit i Botkyrka. Imorgon skulle jag gjort en blixtvisit till Göteborgs utkant, men jag måste producera en slutdokumentation på superstuds nu, så det kan möjligen tänkas bli på fredag. För övrigt kan jag avslöja att jag klarade mig alldeles utmärkt ifrån att hamna på bild i SvD i deras stora reportage som jag nämt tidigare. Inte en kvadratmillimeter syns av mig i tidningen, däremot syns jag lite på nätet, så om Du har en internetuppkoppling kan du se mig där. Men nu har ytterligare en tidning besökt oss, och jag fastnade återigen på lite bilder, detta reportage har ännu inte kommit i tryck av nån anledning. Kanske beror det på att bilderna de fått låna suger, för de har Jag nämligen tagit. Så jag väntar med spänning på att få se mina bilder i tidningen vilken dag som helst, om de inte suger jättehårt då…

Ett Härrans Liv presenterar: Studiostativet