Tre stycken, på sina alldeles egna sätt något speciella herrar drog igång en tredagars fest i vad som utsetts till Sveriges tråkigaste stad, eller åtminstone strax utanför, där alla inbjudna kunde sova över i campingstugor. Vi kom från olika håll, i olika åldrar och med lite blandade personligheter. Många kom nog från Stockholm, ett gäng kom från Värmlandsskogarna, minst en handfull var från Wales, London eller Irland och samtliga var nog mer än halvfull. En kock hade handplockats från Ankdammen i Karlstad, den stackarn stod i spöregn och grillade på löpande band på lördagskvällen. Det var bara nån timme efter att vi alla legat och gassat i solen. När solen var helt borta och glöden falnat blev det livemusik. Det var ungefär då jag kom på att jag hade kameran med mig.

Före festen var det lite mindre festligt. Jag har tidigare trott att sedan jag avslutat min karriär i Kungliga Flygvapnet så vare slut på dygnstjänstgöring. Hel-fel faktiskt. I onsdags gav jag upp arbetsdagen nån gång efter elva på kvällen. Sen upp som vanligt på torsdag morgon å fortsatt arbete med den slutdokumentation som påbörjats dagen innan. Tjugo över midnatt natten mot fredag hade jag två stycken printervarma fullsmockade tjocka pärmar i händerna. Tio på fredagsförmiddagen skulle dessa redovisas, i Stockholm. Så jag och snälle Mogge slängde oss iväg med V8an och nånstans mellan fyra-fem på natten parkerade vi så framför chefens hotell i hufvudstaden, överlämnade hastigt två (då något svalare) pärmar till nattpersonalen och sen åkte vi raka vägen hem igen. Typ nio på fredag förmiddag återfanns vi i hembyn igen. Då vare bara några timmar kvar till avfärd mot Sveriges tråkigaste stad, gissa om jag var Sveriges tråkigaste fest-deltagare på fredagskvällen?

Ett Härrans Liv presenterar: 1/4 av lördagskvällens alla liveband

Ett Härrans Liv presenterar även: 1/3 av festligheternas arrangörer aka Ljudkillen

Ett Härrans Liv presenterar dessutom: runt 8-10% av deltagarna