Ja då har man varit på semester i Bretagne. Vi var tre som tog bilen ned. Två som valde flyg/tåg varianten, samt fyra till som föll för flyg/hyrbilskonceptet. Tillsammans hyrde vi ett hus i en grusig liten fiskarby på kanten av Atlanten/Engelska kanalen.

Innan vi åkte fick jag hela tiden höra talas om det regniga och blåsiga klimatet som skulle möta oss. Och visst regnade det, åtminstone en av nätterna. Olidligt hett blev det aldrig, eftersom det fanns en skön stilla bris som hela tiden anpassade temperaturen till en perfekt nivå. Detta ledde till att man inte riktigt tänkte på att det kunde vara en dum idé att tex gå omkring med bar överkropp och en liten ryggsäck på ryggen. Den ruskigt fula bonnbrännan detta ledde till är obeskrivlig helt enkelt. Påminnde lite om ifall jag hade lånat galonbyxorna av nån av de lokala fiskargubbarna och lagt mig på stranden och solat.

Ogästvänliga fransmän verkar inte ha varit välkomna i våran by, för där var de verkligen gästvänliga. Vi misstänker att vi var de enda turister som bodde i byn så det kan kanske förklara att de ännu inte redan var less på turister. Hur som helst så blev vi hjärtligt mottagna på deras byfest, eller mås-festivalen. Vi måste nog återvända nästa år, vi har en andraplacering i mås-härmartävlingen samt en jury-medlem att försvara respektive bidra med.

Autobahn var ett enda långt vägarbetsområde, inte alls som de bilder jag haft i huvudet hela mitt liv om detta fenomen.

Ett Härrans Liv presenterar: Mont St Michel